Čerešňovo-maková bublanina
Autor: Katarína Galová
Bublanina patrí odjakživa k letu a k ovociu. Dá sa pripraviť klasická podľa receptov našich starých mám, ale kľudne i light verzia s náhradou iných surovín, ktoré Vám vyhovujú podľa toho, ako sa stravujete. Recept je jednoduchý, postup ľahký a ovocie môžete použiť akékoľvek, vždy podľa sezóny.
Potrebujeme:
4 vajíčka
130g REDCOCO BIO kokosový cukor
150ml mlieka (môže byť aj kokosové)
150g polohrubej múky (môžete použiť špaldovú)
150g mletého maku
1ks prdopeč (prášok do pečiva)
Štipka soli
Čerešne
Postup:
Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Bielka vyšľaháme so štipkou soli do tuha. Do žĺtok pridáme postupne mlieko, múku, mak, prdopeč, vymiešame a na záver jemne vpracujeme sneh z bielkov. Vylejeme na plech vymastený maslom a vysypaný trochou múky. Navrstvíme čerešne. Pečieme na 175°C cca 30-40 minút.