Chalupárske syrové krekry
#Novinka #Recept 30-12-2020

Chalupárske syrové krekry

Autor: Katarína Galová

K chalupe patria jednoduché a rýchle recepty. Tento, na syrové krekry k nim rozhodne patrí. Po vianočných koláčikoch, dlhých prípravách a vypekaní, oceníte tento recept svojou jednoduchosťou a samozrejme aj svojou chuťou. K oslavám silvestrovského večera, vínku, či sektu sú ako stvorené. Ešte stále ich stíhate upiecť behom pól hodinky. Nepotrebujete toho veľa.

Potrebujeme:

Tvrdý druh syra
Eidam, Gouda, alebo Parmezán či Grana Padano
Papier na pečenie
Struhák na syr
Plech

Keďže som robila tieto krekry prvý krát, nevedela som aký typ syra je najlepší. Použila som obyčajný Eidam a vyskúšala som aj typ Grana Padano. Ten mi chutí osobne asi najviac. Syr môžeme nastrúhať na struháku v akejkoľvek veľkosti, ja som zvolila ten väčší na hrubšie strúhanie. Na papieri na pečenie urobíme z nastrúhaného syra malé tenké kôpky v tvare koliesok. Pečieme na 190 °C asi 10 minút.

Tak ako syr chutná vynikajúco s kúskami hrozna a servíruje sa na rôznych syrových misách v tejto kombinácii, vyskúšajte nielen hrozno, ale aj židovskú čerešňu nazvanú Physalis.

Vyskúšaj aj tieto recepty:

Iné blogy: