Vianočné pudingáče
#Novinka #Recept 25-01-2022

Vianočné pudingáče

Autor: Katarína Galová

Fotografie: Katarína Galová

Už som iste písala, že každý rok pečiem okrem vianočných receptov aj jeden, alebo dva recepty nové. Tento rok som skúsila aj tieto skvelé pudingáče. Rozvoniavajú úplne celú miestnosť a to nielen keď ich pečiete, ale aj keď ich už položíte o pár dní na stôl. Zelená v podobe pistácií, a červená v podobe sušených lyofilizovaných jahôd, sú jednoznačne vianočnými farbami a úplne oživia nielen vzhľad, ale aj chuť.

Potrebujeme:

300g hladká múka
100g práškový cukor
3 balíčky pudingového prášku malinového
250g masla
½ balíčka prdopeč
1ks vajíčko

Biela poleva
Sekané pistácie
lyofilizované ovocie jahody, alebo maliny

Suroviny na koláčiky zmiešame na kompaktné cesto a necháme ho aspoň hodinku odpočívať v chladničke. Potom povykrajujeme koláčiky formičkami želaného tvaru. Vykrojené pečieme na papieri na pečenie pri 180 °C 7-10 minút. Vychladnuté kúsky pudingových keksíkov ponamáčame do polovice do bielej čokoládovej polevy a posypeme nasekanými pistáciami a jahodami.

Ak by ste chceli obmeniť polevu, môžete použiť klasickú čokoládovú, alebo teraz obľúbenú ruby, ružovú čokoládu. Koláčiky môžete povykrajovať aj ako linecké pečivo a naplniť kyselkavým ovocným džemom. Rovnako môžete zvoliť rôzne druhy pudingy, namiesto malinového, vyskúšajte jahodový, alebo zmiešajte ich mix.

Koláčiky nemusíte piecť len na Vianoce, môžu byť obmenou k Valentínovi, Veľkej noci, alebo len tak v nedeľu ku káve. Záleží aký vzor na vykrajovanie zvolíte. Je to v podstate jednoduché linecké cesto, ktoré viete viacúčelovo využiť samostatne, namáčané v polevách, alebo lepené s rôznymi zaujímavými príchuťami džemov. Verte mi, že ak ich raz odskúšate, stanú sa vaším obľúbeným receptom, ktorý si upečiete kedykoľvek počas roka, aj v bežný deň.

Vyskúšaj aj tieto recepty:

Spoznaj so mnou i iných tvorivých ľudí a ich zručnosti: